top of page

Φινάλε με τις Εκδόσεις Βακχικόν!


Το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, έπεσε η αυλαία της εκπομπής με την τελευταία μας «ραδιοφωνική» πτήση στους ψηφιακούς αιθέρες του Radio Reboot. Στην τελευταία μας εκπομπή, υποδεχθήκαμε στο studio τρεις συγγραφείς με τους οποίους συζητήσαμε «Ραδιοφωνικά & Πολιτισμένα» για παραμύθια, έρωτες και ποίηση...


Αρχικά, συνομιλήσαμε με τον συγγραφέα & ποιητή, Κώστα Γραμματικόπουλο για τη νουβέλα του: «Οι Απόκληροι» που κυκλοφορεί αυτή την περίοδο από τις Εκδόσεις Βακχικόν. Οι ήρωες του Κώστα Γραμματικόπουλου είναι πρόσωπα βαθύτατα αντιφατικά και τραγικά, βγαλμένα από τα σπλάχνα αυτής της κοινωνίας. Είναι πρόσωπα που έχουν ξεπηδήσει ‒ κατά κάποιον τρόπο ‒ από τον μύθο μίας αρχαίας τραγωδίας, που διαπράττουν ύβρι, επέρχεται η νέμεσις και σε κάποιους από αυτούς ακολουθεί η κάθαρσις.


Στη συνέχεια της εκπομπής, συζητήσαμε με την συγγραφέα & εκπαιδευτικό, Εύη Μάμαλη για το «Α ‒ συναίσθημά» της που κυκλοφορεί και αυτό από τις Εκδόσεις Βακχικόν. Μία λέξη ραγίζει, ένας ολόκληρος κόσμος φανερώνεται. Ένα γράμμα γίνεται πρωταγωνιστής στην αληθινή ζωή κι ένα άλλο συνοδοιπόρος του. Άραγε, μπορεί κάτι να κολλήσει καλύτερα ύστερα από μία ρωγμή; Μπορεί μία χαμένη πρωτιά να παραχωρήσει τη θέση της στην ίδια τη ζωή; Το «Α ‒ συναίσθημα» είναι το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως. Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο κυκλοφόρησε η 2η ‒ εμπλουτισμένη ‒ έκδοσή του.


Τέλος, υποδεχθήκαμε στο studio τον ποιητή & συγγραφέα, Ανδρέα Πολυκάρπου για να συζητήσουμε μαζί του «Ραδιοφωνικά & Πολιτισμένα» για την τελευταία του ποιητική συλλογή που ακούει στο όνομα: «Απρόσωπα Φαγιούμ» και κυκλοφορεί, αυτή την περίοδο, από τις ίδιες εκδόσεις. Μολονότι τα ποιήματα της συλλογής είναι είτε αυτοτελή είτε συνθέσεις από δύο μέρη, το βιβλίο δομείται σχεδόν μυστικιστικά γύρω από τρεις άξονες: Α) Το πάθος με τη διττή του έννοια, Β) Την υπαρξιακή αγωνία, Γ) Την κοινωνική εμπειρία. Οι άξονες αυτοί ενεργοποιούνται μέσω της ποιητικής ιδιολέκτου του ποιητή που αγαπάει να χρησιμοποιεί μυθολογικά στοιχεία, αλληγορικές παραστάσεις, χριστιανικές αναφορές, αποκαλυπτικές και μεταποκαλυπτικές εικόνες.


Το τελευταίο ημίωρο της εκπομπής ήταν αφιερωμένο σε όλους εσάς, τους ακροατές και φίλους μας που στηρίξατε την εκπομπή, τη φετινή σεζόν. Ένας μικρός απολογισμός ήταν επιβεβλημένος, λίγο πριν σας αποχαιρετήσουμε για καλοκαίρι. Οπότε, αν σας ενδιαφέρουν τα παραμύθια, οι έρωτες, η ποίηση και αν ακόμη, θέλετε να θυμηθείτε όλα όσα ζήσαμε από κοινού, τη φετινή ραδιοφωνική σεζόν στο καλύτερο διαδικτυακό ραδιόφωνο της πόλης, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε αυτόν τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο. Καλό καλοκαίρι με υγεία & χαρά!

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page