top of page

2ο Reborn in Athens @ Culturίστριες


Η ομάδα Θέατρο Πλαστελίνης, με αφορμή το 2ο Reborn in Athens, έρχεται από το Ναύπλιο να μας μιλήσει για τη φρέσκια ματιά της πάνω στον γνωστό μύθο του Οιδίποδα


Τη Δευτέρα 26/6, στις 6μμ, οι Culturίστριες κλείνουν τη φετινή ραδιοφωνική σεζόν και στις 7μμ, φιλοξενούν τον Αχμέντ Αμπντελαζίζ, μέλος της ομάδας Θέατρο Πλαστελίνης, από την παράσταση «Οιδίπους», με την οποία θα συμμετάσχει στο 2ο Reborn in Athens, που θα διεξαχθεί στο θέατρο Θησείον από 1 έως 15 Ιουλίου.


Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που προσκαλεί και παρουσιάζει στο κοινό της Αθήνας παραστάσεις θεάτρου και χορού από την περιφέρεια. Φέτος, θα φιλοξενήσει παραστάσεις από τη Θεσσαλονίκη, τη Θήβα, την Κέρκυρα και το Ναύπλιο (όπου δημιουργήθηκε και η ομάδα Θέατρο Πλαστελίνης), αποτελώντας έτσι έναν δίαυλο επικοινωνίας των καλλιτεχνικών δράσεων ανά την Ελλάδα.


Η παράσταση, για την οποία θα μιλήσουμε, είναι βασισμένη στον μύθο του Οιδίποδα. «Ο Οιδίποδας παρουσιάζεται μέσα από μια σύγχρονη ματιά, όπου ο παντοδύναμος Θεός ποδηγετεί και μεταχειρίζεται τους πολίτες ως μια πολυμορφική έννοια που πηγάζει από τις εξελίξεις της κάθε εποχής, καθώς και τις εσωτερικές αξίες των ανθρώπων». Δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχει και η φιγούρα ενός pokemon, συγκεκριμένα του Pikachu, επί σκηνής, κάτι ενδιαφέρον συμβαίνει σ’ αυτή τη παράσταση και θα το μάθουμε κατά τη διάρκεια της εκπομπής.


Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 26/6, από τις 6μμ, για να κλείσουμε μαζί αυτό τον κύκλο και να σας αποχαιρετήσουμε με καλοκαιρινή διάθεση!


*Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page