top of page

Ο Φοίβος ‒ Ιωάννης Μαρκαντώνης στο Radio Reboot!



Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, λίγες ημέρες πριν υποδεχθούμε και επισήμως το καλοκαίρι, φιλοξενήσαμε στο studio του Radio Reboot έναν ανερχόμενο συγγραφέα & ποιητή, τον Φοίβο ‒ Ιωάννη Μαρκαντώνη με τον οποίον συζητήσαμε «Ραδιοφωνικά & Πολιτισμένα» για την κυκλοφορία τριών συγγραφικών πονημάτων του, αυτή την περίοδο από τις Eκδόσεις Όστρια.


Αρχικά, συζητήσαμε για το βιβλίο του: «Τι χρώμα να έχει η ελπίδα», το οποίο αποτελείται από ένα αστυνομικό θεατρικό δράμα («Μαριονέτες»), μία κωμωδία («Γραμμή υποστήριξης»), ένα κοινωνικό δράμα στο οποίο κυριαρχεί πολύ έντονα η απώλεια («Ξημερώνει…») και δύο μονολόγους («Μία τελευταία παρτίδα» & «Εφιάλτης ή πραγματικότητα»). Στη συνέχεια, ταξιδέψαμε με τους ακροατές μας διαβάζοντας ποιήματα από την ποιητική του συλλογή: «Κάθε στίχος μια κρυψώνα». Το συγκεκριμένο βιβλίο περιλαμβάνει ποιήματα με βάση τον έρωτα, την ύπαρξη του ανθρώπου αλλά και την φιλία. Τέλος, ανακαλύψαμε μαζί του τις μύχιες σκέψεις της ψυχής του ανθρώπου διαβάζοντας τους «Μονολόγους του Απόλλωνα προς την Δάφνη και άλλα 14 θεατρικά μονόπρακτα».


Ο Φοίβος Μαρκαντώνης γεννήθηκε στο Μεσολόγγι τον Ιούνιο του 1990. Από τα χρόνια της εφηβείας του ήταν ένα ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα καθώς του άρεσε να περνάει τις ώρες του γράφοντας στίχους και θεατρικά μονόπρακτα. Αποφοίτησε από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του πανεπιστημίου Πατρών το 2012. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος: Οι τρεις μεγάλες αγάπες του είναι η συγγραφή, η υποκριτική, και η μουσική. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σκηνοθεσίας, υποκριτικής, αλλά και δραματοθεραπείας. Μετέπειτα ξεκίνησε την σχολή του θεατρικού παιχνιδιού στο θέατρο Ημέρας, όπου και συνεχίζει τις σπουδές του. Ο ίδιος μάλιστα πιστεύει ότι τα παιδιά είναι οι αυστηρότεροι κριτές σε όλα τα επίπεδα.


Αν λοιπόν, θέλετε να εξερευνήσετε τα μυστικά που κρύβει η γραφή του Φοίβου ‒ Ιωάννη Μαρκαντώνη και ταυτόχρονα να περιπλανηθείτε στα μονοπάτια της ψυχής του, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε αυτόν τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο.


Καλή ακρόαση!

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page