top of page

Φοίβος ‒ Ιωάννης Μαρκαντώνης @ Radio Reboot!


Τι χρώμα να έχει η ελπίδα ‒ Κάθε στίχος μια κρυψώνα ‒ Μονόλογος του Απόλλωνα προς τη Δάφνη και άλλα 14 θεατρικά μονόπρακτα


Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, λίγες ημέρες πριν υποδεχθούμε και επισήμως το καλοκαίρι, φιλοξενούμε στο studio του Radio Reboot έναν ανερχόμενο συγγραφέα & ποιητή, τον Φοίβο ‒ Ιωάννη Μαρκαντώνη με τον οποίον συζητάμε «Ραδιοφωνικά & Πολιτισμένα» για την κυκλοφορία τριών συγγραφικών πονημάτων του, αυτή την περίοδο από τις εκδόσεις Όστρια.


Αρχικά, συζητάμε για το βιβλίο του: «Τι χρώμα να έχει η ελπίδα», το οποίο αποτελείται από ένα αστυνομικό θεατρικό δράμα («Μαριονέτες»), μία κωμωδία («Γραμμή υποστήριξης»), ένα κοινωνικό δράμα στο οποίο κυριαρχεί πολύ έντονα η απώλεια («Ξημερώνει…») και δύο μονολόγους («Μία τελευταία παρτίδα» & «Εφιάλτης ή πραγματικότητα»). Στη συνέχεια, ταξιδεύουμε με τους ακροατές μας διαβάζοντας ποιήματα από την ποιητική του συλλογή: «Κάθε στίχος μια κρυψώνα». Το συγκεκριμένο βιβλίο περιλαμβάνει ποιήματα με βάση τον έρωτα, την ύπαρξη του ανθρώπου αλλά και την φιλία… Τρείς έννοιες που απασχολούν τον κάθε άνθρωπο. Η ποιητική αυτή συλλογή ονομάστηκε «Κάθε στίχος μια κρυψώνα» διότι είναι ο καθρέπτης της ψυχής του συγγραφέα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι το πιο αληθινό του βιβλίο. Τέλος, ανακαλύπτουμε μαζί του τις μύχιες σκέψεις της ψυχής του ανθρώπου διαβάζοντας τους «Μονόλογους του Απόλλωνα προς την Δάφνη και άλλα 14 θεατρικά μονόπρακτα».


Αν λοιπόν, θέλετε να εξερευνήσουμε από κοινού τα μυστικά που κρύβει η γραφή του Φοίβου ‒ Ιωάννη Μαρκαντώνη και ταυτόχρονα να περιπλανηθούμε στα μονοπάτια της ψυχής του, δεν έχετε παρά να συντονιστείτε αυτό το Σάββατο, στις 16.00 το απόγευμα στο www.radioreboot.gr.


Στο μικρόφωνο της εκπομπής ο Παναγιώτης Παπαναστασίου.

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page