top of page

Bob Theatre Festival @ Culturίστριες


Τρεις νέοι καλλιτέχνες που διακρίθηκαν μέσω του Scratch και μία σκηνοθέτις-σύμβουλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων μιλούν για το καλύτερο φεστιβάλ νεανικού θεάτρου


Το Bob Theatre Festival, που φέτος διοργανώνεται για δέκατη χρονιά και μάλιστα, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών, ξεκινά τη Δευτέρα 22 Μαΐου. Με αυτή την αφορμή, λοιπόν, τη Δευτέρα 15/5 φιλοξενήσαμε στις Culturίστριες καλλιτέχνες που θα παρακολουθήσουμε σε μία εβδομάδα στην Πειραιώς 260.


Η πρώτη ώρα ήταν αφιερωμένη στους νέους ηθοποιούς και σκηνοθέτες που συμμετείχαν πέρυσι στον διαγωνισμό Scratch Night του Bob, διακρίθηκαν και φέτος κλήθηκαν να παρουσιάσουν στο φεστιβάλ τις ολοκληρωμένες εκδοχές των παραστάσεών τους. Ο Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, από την ομάδα Όμορος, μας μίλησε για τα «Όνειρα του Αϊνστάιν», την εμπειρία του από τον διαγωνισμό και το φεστιβάλ.


Η Αμαλία Καβάλη και ο Γιάννης Σοφολόγης ήταν οι νικητές του διαγωνισμού με την παράσταση «Το πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη», για την οποία και μας μίλησαν, κάνοντας και μια αναδρομή στην εμπειρία τους από το Bob.


Τη δεύτερη ώρα, η σκηνοθέτις, θεατρολόγος, θεατροπαιδαγωγός και σύμβουλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, μας μίλησε με αφορμή τη συζήτησης «Διευρύνοντας τις προοπτικές» που θα γίνει το Σάββατο 27/5, για την θεατρική εκπαίδευση, τις νέες θεατρικές ομάδες, τις «φυλές» του νεανικού κοινού και την αξία της ομαδικότητας.


Για να ακούσετε τις πολύ ωραίες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις και φυσικά, για να μπείτε στο Bob φεστιβαλικό κλίμα που πρέπει, πατήστε εδώ.

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page