top of page

«Αγαπητέ Τσέχωφ» έρχεται «Η επανάσταση του καναπέ»


Το Σάββατο 6 Μαϊου 2017 υποδεχόμαστε τον τρίτο μήνα της άνοιξης φιλοξενώντας στο studio του Radio Reboot, τους συντελεστές δύο θεατρικών παραστάσεων που ανεβαίνουν αυτή την περίοδο, στην καρδιά της πόλης μας.


Την πρώτη ώρα (16.00 ‒ 17.00), συζητάμε «Ραδιοφωνικά & Πολιτισμένα» με τη σκηνοθέτη Αμαλία Βλάχου και την ηθοποιό Κατερίνα Λούβαρη ‒ Φασόη για τη θεατρική παράσταση: «Μήνις, η επανάσταση του καναπέ» που ανεβαίνει, μέχρι τις 27 Μαϊου, στη σκηνή του Black Box του Επί Κολωνώ (Λένορμας 94 & Ναυπλίου 12, Κολωνός) κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21.30 το βράδυ.


Δυο νέα κορίτσια παγιδευμένα στα ίδια – με τις προηγούμενες γενιές- στερεότυπα που οδήγησαν μια ολόκληρη χώρα στην πνευματική κατάρρευση. Καθισμένες σε έναν καναπέ ξεδιπλώνουν όλη την σύγχρονη ελληνικότητα ως κάτι πεπερασμένο, ως κάτι που δε λέει να αλλάξει. Μια οργή που στρέφεται μέσα μας και μας τρώει τα σωθικά. Ακατάσχετη πολυλογία και μια κριτική σε εμάς τους ίδιους που δεν μπορούμε να βγούμε από το βάλτο που έχουμε βυθιστεί – ή μάλλον γεννηθήκαμε βυθισμένοι. Μια γενιά που έχει χρέος να ακουστεί. Ή τουλάχιστον να προσπαθήσει. Η γενιά του καναπέ.


Τη δεύτερη ώρα της εκπομπής (17.00 ‒ 18.00) υποδεχόμαστε στο studio την ηθοποιό Φιλίππα Σκούρτη από τη θεατρική παράσταση: «Αγαπητέ Τσέχωφ» που ανεβαίνει αυτή την περίοδο, στο FAUST (Καλαμιώτου 11, Μοναστηράκι) κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21.00 το βράδυ από τη θεατρική ομάδα «ΑντιΣτροφή».


Ρωσία 19ος ‒ 20ος αιώνας. Κοινωνικές ανισότητες, διαφθορά, γραφειοκρατία, μικροαστισμός κι από την άλλη τα μεγάλα μυστήρια της ζωής: έρωτας, θάνατος, αγάπη, μοναξιά. Όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν; Σε κάποια μακρινή ρωσική επαρχία; Ή μήπως στην σύγχρονη πραγματικότητα, στο δικό μας παρόν, στη δική μας χώρα; Αυτά τα ερωτήματα προσπαθούν να απαντήσουν οκτώ νέοι ηθοποιοί, παρουσιάζοντας με μοναδικό τρόπο ιστορίες από επιλεγμένα διηγήματα του Τσέχωφ. Όπλο τους, το ιδιαίτερα λεπτό χιούμορ του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, που πραγματεύεται το κωμικοτραγικό της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο Τσέχωφ, πιο επίκαιρος από ποτέ, σε έναν αγώνα για τη διατήρηση των ανθρώπινων αξιών.


Τελικά μπορεί η «γενιά του καναπέ» να βρει τις απαντήσεις που ταλανίζουν μία ολόκληρη κοινωνία σήμερα; Και πώς τελικά, αυτές μπορούν να συνδεθούν με τα όσα συμβαίνουν στη Ρωσία του Τσέχωφ τον 19ο ‒ 20ο αιώνα; Αν λοιπόν, είστε από εκείνους που αναζητούν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, δεν έχετε παρά να συντονιστείτε αυτό το Σάββατο, στις 16.00 το απόγευμα, στο www.radioreboot.gr.


Στο μικρόφωνο της εκπομπής ο Παναγιώτης Παπαναστασίου.

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page