top of page

«4.48 Ψύχωση» για έναν «Ξένο» @ Radio Reboot!


Το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 αποχαιρετήσαμε τον δεύτερο μήνα της άνοιξης, υποδεχόμενοι στο studio του Radio Reboot τους συντελεστές δύο θεατρικών παραστάσεων που ανεβαίνουν αυτή την περίοδο, στην καρδιά της πόλης.


Την πρώτη ώρα, συζητήσαμε «Ραδιοφωνικά & Πολιτισμένα» με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Τσιάμη και την ηθοποιό Κλεοπάτρα Μάρκου για τη θεατρική παράσταση: «Ο Ξένος του Αλμπέρ Καμύ» που ανεβαίνει μέχρι τις 11 Ιουνίου στο Θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι) κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21.00 το βράδυ.


Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τσιάμης και οι τρεις ηθοποιοί της παράστασης: Γεράσιμος Μιχελής, Μιχάλης Οικονόμου και Κλεοπάτρα Μάρκου, ανασυνθέτουν και παρουσιάζουν το έργο με άξονα τα κεντρικά θέματά του: «θνητότητα, μητέρα, χρόνος, δικαιοσύνη, παράλογο και εξέγερση» αναδεικνύοντας επί σκηνής τόσο την ιστορία όσο και τον φιλοσοφικό πυρήνα του έργου, σε ένα ζωντανό σκηνικό διάλογο του Ξένου με τον Μύθο του Σίσυφου, το μνημειώδες δοκίμιο του μεγάλου Γάλλου στοχαστή.


Τη δεύτερη ώρα της εκπομπής, συζητήσαμε στο studio με τις ηθοποιούς Παρθενόπη Μπουζούρη & Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου αλλά και τη μουσικό Nalyssa Green για τη θεατρική παράσταση: «4.48 Ψύχωση» που ανεβαίνει μέχρι τις 7 Μαϊου στο Θέατρο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες (Τουρναβίτου 7, περιοχή Ψυρρή) κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 το βράδυ και κάθε Κυριακή στις 19.30 το απόγευμα σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου.


4.48 Ψύχωση. Ένας μονόλογος ή ένα έργο για πολλές φωνές που χαρακτηρίζεται από την μεταδραματική δομή του μέσα από μία ωμή και αποκαλυπτική γλώσσα. Το έργο αναφέρεται στην ειδική ώρα πριν την ανατολή. Οι πρωινές ώρες που στατιστικά διαπράττεται ένας μεγάλος αριθμός αυτοκτονιών ή αλλιώς ένας χρόνος καταγραμμένος σαν μία στιγμή ακραίας διαύγειας. Η Σάρα Κέιν μας καλεί να αντιμετωπίσουμε την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ψυχικής εμπειρίας σε όλο τον τρόμο και την ομορφιά. Oι πολλαπλές φωνές μιας μόνης ψυχής επιχειρούν να καταλάβουν τον εαυτό και να ερμηνεύσουν τον κόσμο μέσα από ένα σώμα σε διαρκή πολιορκία.


Αν λοιπόν, θέλετε να μάθετε περισσότερα πράγματα για τα έργα του Αλμπέρ Καμύ και της Σάρα Κέην, μπορείτε να επισκεφθείτε αυτόν τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο. Καλή ακρόαση!

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page