top of page

Μία θεατρική τριανδρία στις Culturίστριες


Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Κωστής Καλλιβρετάκης από το «Ο Μορφωμένος» και Χάρης Φραγκούλης από το «Λεντς» σε μια εκπομπή με έντονους προβληματισμούς


Τη Δευτέρα 3/4, φιλοξενήσαμε στις Culturίστριες τρεις κυρίους, τον Κωνσταντίνο Μωραΐτη, τον Κωστή Καλλιβρετάκη και τον Χάρη Φραγκούλη, οι οποίοι μας μίλησαν για τις θεατρικές τους παραστάσεις.

Την πρώτη ώρα, ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης που σκηνοθετεί για πρώτη φορά και ο Κωστής Καλλιβρετάκης που ερμηνεύει μας μίλησαν για την παράσταση «Ο Μορφωμένος» που εκκινεί μία μεγάλη συζήτηση για την εξοικείωσή μας με την έννοια του πολέμου και την κάθε είδους πολεμική εισβολή από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Ο Κωστής Καλλιβρετάκης μεταφέρει και κάποιες δικές του μνήμες, καθώς και του αδερφού του, Λεωνίδα Καλλιβρετάκη, ο οποίος είναι ιστορικός, έχει κάνει μάλιστα έρευνα για το Πολυτεχνείο, αλλά ήταν και ο ίδιος εκεί στην μεγάλη εξέγερση ενάντια στη δικτατορία. Η συμβολή τους στη διαμόρφωση του κειμένου είναι σαφώς καταλυτική και προσδίδει προσωπικό τόνο μέσα από μαρτυρίες και μνήμες. Ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στη σκηνοθεσία και επιστρέφοντας από το Λονδίνο, σκηνοθετεί την παράσταση θίγοντας ζητήματα που δεν έπαψαν ποτέ να απασχολούν και να μας αφορούν.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.


Τη δεύτερη ώρα, φιλοξενήσαμε τον ηθοποιό Χάρη Φραγκούλη που ήρθε με την ιδιότητα του… σκηνοθέτη. Στις 20 Απριλίου κάνει πρεμιέρα η νέα παράσταση της ομάδας Kursk της οποίας είναι μέλος και πρόκειται για το «Λεντς» του Γκέοργκ Μπύχνερ, το οποίο θα σκηνοθετήσει. Ένα έργο που ανήκει στον Ρομαντισμό και αφορά ένα υπαρκτό πρόσωπο, τον Λεντς, φίλο του Γκαίτε, ο οποίος οδηγήθηκε στην παράνοια.

Ο Χάρης και η ομάδα δεν ήθελαν να σταθούν τόσο σ’ αυτό, όσο στα όρια του εαυτού και στο πώς εκείνοι μιλούν μέσα από τον Λεντς, μέσα από τον οποίο μιλά και ο Μπύχνερ. Γι’ αυτό τον λόγο και επέλεξε να μην υποδύεται ένας ηθοποιός τον Λεντς, αλλά όλοι. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 20/4 και η παράσταση θα παίζεται μέχρι τις 14/5 στο Bios.

Μέσα στον Μάιο, αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους και η ταινία «Άφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου, στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με την Ηρώ Μπέζου και έχει ήδη βραβευθεί σε δύο ευρωπαϊκά κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτησή μας εδώ.

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page