top of page

Το «Σπίτι» του Χαράλαμπου Γιάννου @ Radio Reboot!


Το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 ‒ πριν την πασχαλινή μας ανάπαυλα ‒ υποδεχόμαστε στο studio του Radio Reboot την σκηνοθέτη Ελεάνα Τσίχλη και τους ηθοποιούς Λευτέρη Βασιλάκη και Φώτη Λαζάρου από τη θεατρική παράσταση: «Σπίτι» του Χαράλαμπου Γιάννου που ανεβαίνει από τις 5 Απριλίου και για πολύ περιορισμένο αριθμό παραστάσεων (έως τις 29/4), στο Εθνικό Θέατρο (Κτίριο Τσίλλερ ‒ Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», Αγίου Κωνσταντίνου 22 ‒ 24, Ομόνοια) κάθε Τετάρτη & Σάββατο στις 22.00 το βράδυ.


Το Εθνικό Θέατρο δίνοντας βήμα στην νέα ελληνική δραματουργία, παρουσιάζει τα έργα τεσσάρων ελλήνων συγγραφέων στη Νέα Σκηνή ‒ Νίκος Κούρκουλος, κάτω από την ομπρέλα της δράσης «Ο συγγραφέας του μήνα». Τα έργα παρουσιάζονται από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο 2017 (ένα έργο ανά μήνα), ως αποτέλεσμα μίας πρωτότυπης διαδικασίας προετοιμασίας, μετά από περίπου 25 ημέρες πρόβας για το καθένα. Πρόκειται, συνεπώς, για μία παράσταση «εν εξελίξει», που έχει κύριο στόχο της να συστήσει στο κοινό τα έργα και τους συγγραφείς.


Στο «Σπίτι» του Χαράλαμπου Γιάννου, η επιστροφή του μεγάλου γιου στο πατρικό του συνοδεύεται από σιωπή, αμηχανία και προβληματική επικοινωνία. Το δυστοπικό περιβάλλον και το σκοτεινό παρελθόν επιβαρύνουν το κλίμα και τα κρυμμένα μυστικά που φαίνεται να σημαδεύουν την οικογένεια, αναζητούν έναν δίαυλο διαφυγής, ώστε να ειπωθούν και με αυτόν τον τρόπο να εξορκιστούν. Το έργο, ωστόσο, δεν ψάχνει το τί πήγε λάθος. Το έργο βασίζεται στην ιδέα της επιστροφής σε μία εποχή αθωότητας και ασφάλειας. Στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για το σπίτι της παιδικής ηλικίας. Τότε που, όπως θέλουμε να πιστεύουμε, τα πράγματα ήταν πιο απλά.


«Είναι τελικά δυνατή αυτή η επιστροφή; Ήταν όντως τα πράγματα τόσο αθώα όσο τα θυμόμαστε; Ήμασταν εμείς ποτέ παιδιά;» αναρωτιέται ο συγγραφέας στο έργο του. Αν λοιπόν, θέλετε να βρείτε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, συντονιστείτε αυτό το Σάββατο στις 16.00 το απόγευμα στο www.radioreboot.gr.


Στο μικρόφωνο της εκπομπής ο Παναγιώτης Παπαναστασίου.

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page