top of page

«Δαιμονισμένοι» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι @ Radio Reboot!


«Οι καιροί ήταν περίεργοι· κάτι καινούργιο, κάτι πολύ παρά­ξενο, υπερίπτατο. Στην πόλη μιλούσαν για μας: ότι η παρέα μας ήταν φυτώριο ελευθεροφροσύνης, ακολασίας και αθεϊσμού. Στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά η πιο αθώα, γλυκιά, εύθυμη, φιλελεύθερη παλιοπαρέα».

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, υποδεχόμαστε ‒ με τον καλύτερο τρόπο ‒ τον δεύτερο μήνα της άνοιξης, φιλοξενώντας στο studio του Radio Reboot τον συνθέτη, σκηνοθέτη και αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Θοδωρή Αμπαζή με τον οποίον συζητάμε «Ραδιοφωνικά & Πολιτισμένα» για την παράσταση: «Δαιμονισμένοι» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι που ανεβαίνει, για λίγες ακόμα παραστάσεις (μέχρι τις 9/4), στο Θέατρο Rex – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» (Πανεπιστημίου 48) κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 19.00 το απόγευμα.

Δώδεκα ηθοποιοί, πέντε μουσικοί και μία λυρική τραγουδίστρια συνδιαλέγονται επί σκηνής και δημιουργούν ένα ψηφιδωτό διαφορετικών τεχνών, ερμηνεύοντας ένα θεατρικό ορατόριο. Στο πιο πολιτικό έργο του, ο Ντοστογιέφσκι πλάθει μία μοναδική ανθρώπινη τοιχογραφία που αναδύεται σε μία εποχή κρίσης και αντανακλά μία κοινωνία σε μετάβαση. Τα προσωπικά πάθη, οι ιδεολογικές συγκρούσεις και τα ηθικά διλήμματα συμπλέκονται σε ένα μυθιστόρημα καταιγιστικής δράσης και βαθύτατης ψυχογραφικής ακρίβειας. Η παράσταση εξερευνά ιδιαίτερους τρόπους σκηνικής αφήγησης αξιοποιώντας τη χορικότητα και τη μουσική υπόσταση του δραματικού λόγου, σε μια απόπειρα ανατομίας της δικής μας «δύσκολης» εποχής.

Εκεί όπου ανθούν η «ελευθεριάζουσα σκέψη, η ακολασία και ο αθεϊσμός», κάτι μεγάλο είναι στα σκαριά. Η επανάσταση έχει προετοιμαστεί μεθοδικά και είναι έτοιμη να ξεσπάσει. Το σημείο μηδέν είναι τώρα. Η θεωρία πρέπει να γίνει πράξη. Γιʼ αυτό λοιπόν, συντονιστείτε αυτό το Σάββατο στις 16.00 το απόγευμα στο www.radioreboot.gr για να ανακαλύψουμε παρέα πώς μπορεί να συντελεστεί αυτή η «επανάσταση».

Στο μικρόφωνο της εκπομπής ο Παναγιώτης Παπαναστασίου & στη ρύθμιση του ήχου ο Μάριος Χατζημιμίκος.

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page