top of page

«Λαμπεντούζα» & 4Frontal στις Culturίστριες


«Λαμπεντούζα» & «Σοφία Λασκαρίδου, μια αγάπη μεγάλη»: Άνθρωποι διαφορετικών εποχών και κοινωνιών, αλλά με κοινή βασική ανάγκη την ελευθερία να είναι αυτό που επιθυμούν


Τη Δευτέρα 6/3, οι Culturίστριες είχαν καλεσμένους από δύο παραστάσεις με διαφορετικά θέματα, που κατά έναν περίεργο τρόπο μας αφορούν πάντα.

Την πρώτη ώρα, η ηθοποιός Χαρά-Μάτα Γιαννάτου μας μίλησε για την «Ντενίζ», τον ρόλο που υποδύεται στην επιτυχημένη παράσταση «Λαμπεντούζα» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 9 Απριλίου), σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Για την προκατάληψη που έχουμε εγγενώς ως άνθρωποι απέναντι στη διαφορετικότητα και πώς -εν μέσω κρίσης- οξύνεται επικίνδυνα, αλλά και για την καλοσύνη που, πολλές φορές, δεν μοιραζόμαστε και μας εκπλήσσει όταν μας χαρίζεται αβίαστα κι απολύτως ανθρώπινα.

Ακόμη, αναφερθήκαμε και στην παράσταση-έκπληξη της σεζόν «Το Έξυπνο Πουλί», μια γαλλική φάρσα με επτά νέους και πολύ ταλαντούχους ηθοποιούς, που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις μέχρι τις 28/3.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη πατώντας εδώ.

Τη δεύτερη ώρα, δύο ηθοποιοί της ομάδας 4Frontal που ξέρουμε και έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε με αφορμή κάθε νέα θεατρική τους δουλειά, η Ελένη Κουτσιούμπα και ο Θανάσης Ζερίτης, ήρθαν να μας μιλήσουν για την παράσταση «Σοφία Λασκαρίδου, μια αγάπη μεγάλη» σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη που παρουσιάζεται στο θέατρο 104 (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή μέχρι τις 9 Απριλίου).

Μια παράσταση βασισμένη στα ημερολόγια της ζωγράφου που αφορούν στον μεγάλο και μοιραίο έρωτα που έζησαν με τον ποιητή Περικλή Γιαννόπουλο, ο οποίος αυτοκτόνησε στη θάλασσα του Σκαραμαγκά, αφού πρώτα είχε καταστρέψει όλα του τα ανέκδοτα έργα.

Δύο προσωπικότητες τόσο θαυμαστές, αλλά και τόσο ιδιαίτερες και παράταιρες από την εποχή τους (κι ίσως και σε κάθε εποχή). Η Νεφέλη Μαϊστράλη ήταν εκείνη που μετέφερε στην ομάδα την ιστορία της Λασκαρίδου και γεννήθηκε η ιδέα για την παράσταση.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη πατώντας εδώ.

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page