top of page

Τα GR80s @ Radio Reboot!


Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 συζητάμε «Ραδιοφωνικά & Πολιτισμένα» στο Radio Reboot με τον επίκουρο καθηγητή Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας του τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε του Α.Π.Θ και επιστημονικό επιμελητή της ιστορικής, πολιτισμικής και αναβιωτικής έκθεσης «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη», Βασίλη Βαμβακά.


Αφορμή της ραδιοφωνικής μας συνάντησης αποτελεί η πραγματοποίηση της πρώτης αναβιωτικής και συμμετοχικής έκθεσης στην Ελλάδα που διοργανώνεται από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 12 Μαρτίου 2017, από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με πρόγραμμα παράλληλων δράσεων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών, επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.


Η έκθεση έχει ως στόχο τη συγκρότηση μίας ιστορικής, κοινωνιολογικής και πολιτισμικής αναδρομής στην ελληνική δεκαετία του ’80, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία μίας μοναδικής αναβιωτικής εμπειρίας. Πολιτική, τρόποι ζωής, τέχνες και τεχνολογία του ’80, ανασυστήνονται μέσα από 4.000 εκθέματα, 18 περίπτερα, διαδραστικές εφαρμογές, σπάνιες φωτογραφίες, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό καθώς και πάνω από 30 παράλληλες εκδηλώσεις (masterclasses, workshops, διαλέξεις, ημερίδες, προβολές, ειδικές εκθέσεις κ.α.).


To περιεχόμενο της έκθεσης θα οδηγήσει τον επισκέπτη σε όλα εκείνα τα γεγονότα που σημάδεψαν την ελληνική δεκαετία του ’80, προσκαλώντας τον να δει, να «βιώσει», να εμπλακεί σε πρακτικές και υλικότητες εκείνης της εποχής, δημιουργώντας το δικό του αποτύπωμα, τη δική του εμπειρία, τη δική του αφήγηση γι’ αυτήν.


Συντονιστείτε λοιπόν, αυτό το Σάββατο στις 16.00 το απόγευμα στη ραδιοφωνική και διαδικτυακή συχνότητα του Radio Reboot και ελάτε να ταξιδέψουμε παρέα στη δεκαετία του ʻ80 ανακαλύπτοντας πτυχές της που μέχρι τώρα παραμένου ακόμα ανεξερεύνητες.


Στο μικρόφωνο της εκπομπής ο Παναγιώτης Παπαναστασίου

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page