top of page

«Σεξ Λεξικόν» για τον «Ρομπέρτο Τσούκο»!


Εκτάκτως αυτό το Σάββατο στις 15.30 το μεσημέρι!


Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 υποδεχόμαστε τον καινούργιο μήνα με εξαιρετικά ενδιαφέροντες καλεσμένους στο studio του Radio Reboot!


Την πρώτη ώρα της εκπομπής (15.30 ‒ 16.30) συζητάμε «Ραδιοφωνικά & Πολιτισμένα» με τη σκηνοθέτη (Άντζελα Μπρούσκου) και την ηθοποιό (Παρθενόπη Μπουζούρη) για την παράσταση «Ρομπέρτο Τσούκο» που ανεβαίνει αυτή την περίοδο στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα) κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00 το βράδυ για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων ακόμα.


Το έργο του Μπερνάρ Μαρία Κολτές έχει σαν αφορμή την πραγματική ιστορία του κατά συρροήν νεαρού δολοφόνου που σκότωσε τους γονείς του, έναν επιθεωρητή, ένα παιδί και πολλούς άλλους όπως ο ίδιος ομολογεί στο τέλος. Παρακολουθούμε την σύντομη ζωή του, καθώς περιπλανιέται σε μία απρόσωπη και αφιλόξενη πόλη, που αναρωτιέται συνέχεια πως μοιάζει ένας δολοφόνος. Αντιμέτωπος με μία κοινωνία που ο μεγαλύτερος φόβος της είναι ότι ποτέ δεν νιώθει ασφαλής παρ’όλο που λατρεύει το αίμα, τα δάκρυα και την βία σαν θέαμα. «Το αίμα είναι το μόνο πράγμα στον κόσμο που δεν μπορει να περάσει απαρατήρητο» λεει ο Ρομπέρτο Τσούκο.


Τη δεύτερη ώρα (16.30 ‒ 17.30) φιλοξενούμε στο studio τον συγγραφέα Σπύρο Μιχαλόπουλο, ο οποίος συζητά μαζί μας «Ραδιοφωνικά & Πολιτισμένα» για το ανέβασμα του έργου του: «Σεξ Λεξικόν ‒ Η Επιστήμη του Έρωτα». Η παράσταση παίρνει παράταση από σήμερα το βράδυ για έναν μήνα (μέχρι τις 5 Μαρτίου) και ανεβαίνει κάθε Σάββατο (21.15 το βράδυ) & Κυριακή (19.00 το απόγευμα) στο Θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι).


Στην Αθήνα του 1978 δύο ερωτευμένοι και άπειροι έφηβοι επιχειρούν να κάνουν έρωτα για πρώτη φορά. Σε μία εποχή που αλλάζει, καλούνται να ξεπεράσουν τη συστολή τους, οικογενειακά και κοινωνικά βιώματα, στερεότυπα και παγιωμένες αντιλήψεις και να μεταβούν στην ενηληκίωση, με πάθος, ανυπομονησία, αλλά και απογοήτευση, άγνοια και ντροπή. Οδηγός για τον Τάκη και την Κάτια σε αυτό το μεγάλο βήμα είναι ένα βοήθημα επιστημονικής φύσεως, το περιβόητο «Σεξ Λεξικόν» της εποχής. Πρόκειται για το απόλυτο εγχειρίδιο, με χρηστικές και επεξηγηματικές πληροφορίες, για οτιδήποτε αφορά στο σεξ. Την ίδια κρίσιμη ώρα, το «Σεξ λεξικόν» λειτουργεί στη συνείδησή τους ως φωνή συνέτισης όταν οι δυο ήρωες «κινδυνεύουν» να εκτραπούν.


Συντονιστείτε λοιπόν, αυτό το Σάββατο (εκτάκτως) στις 15.30 το μεσημέρι στη ραδιοφωνική και διαδικτυακή συχνότητα του Radio Reboot και ελάτε να ανακαλύψουμε παρέα τον εσωτερικό κόσμο του «Ρομπέρτο Τσούκο» χρησιμοποιώντας το «Λεξικό του Έρωτα».


Στο μικρόφωνο της εκπομπής ο Παναγιώτης Παπαναστασίου

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page