top of page

ΤΣΑΪΚΑ! @ Radio Reboot!


ΤΣΑΪΚΑ! Δύο παράλληλες ιστορίες. Ένα σημείο στίξης.


Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 (16.00 το απόγευμα), υποδεχόμαστε στο studio του Radio Reboot τους ηθοποιούς Λίνα Καλπαζίδου & Δημήτρη Δημόπουλο, οι οποίοι συζητούν μαζί μας Ραδιοφωνικά και Πολιτισμένα» για την παράσταση «ΤΣΑΪΚΑ! Δύο παράλληλες ιστορίες. Ένα σημείο στίξης.» που ανεβαίνει αυτόν τον μήνα κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00 το βράδυ στο Beton 7 (Πύδνας 7, Βοτανικός) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις V.


Μετά τους εορτασμούς για το Νέο Έτος, οι ήρωες του Τσέχωφ, για να διασκεδάσουν την πλήξη τους, διαβάζουν Τσέχωφ. Μια λογοτεχνική βραδιά εξελίσσεται σε παράσταση, όπου μια ντίβα του θεάτρου επιδεικνύει τη βιρτουοζιτέ της, μία επίδοξη ηθοποιός ψάχνει να βρει σε ποιο θέατρο ανήκει και δύο συγγραφείς, ένας απογοητευμένος από την επιτυχία και ένας απογοητευμένος από την αποτυχία, διεκδικούν τις δύο γυναίκες. Ανάμεσα στις τέσσερις πράξεις του έργου, οι ηθοποιοί της παράστασης παρουσιάζουν τους εαυτούς τους και την πραγματική σχέση τους με το ρόλο.


Πρόκειται για μία σκηνική σύνθεση βασισμένη στο διήγημα «Το θαυμαστικό» του Άντον Τσέχωφ και σε όλες τις περιόδους από το θεατρικό έργο «ο Γλάρος», του ιδίου συγγραφέα, που ολοκληρώνονται με αυτό το σημείο στίξης.


Συνονιστείτε λοιπόν, αυτό το Σάββατο στη ραδιοφωνική και διαδικτυακή συχνότητα του Radio Reboot και ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί «στο σήμερα» τη γραφή και το έργο του Άντον Τσέχωφ.


Στο μικρόφωνο της εκπομπής ο Παναγιώτης Παπαναστασίου

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page