top of page

Ο Κώστας Φιλίππογλου στις Culturίστριες


«Μαύρο χιόνι, το ημερολόγιο ενός μακαρίτη»: Το έργο του Μπουλγκάκωφ σε μια ευτυχή θεατρική διασκευή από τον Κώστας Φιλίππογλου


Την Δευτέρα 9/1, στην πρώτη εκπομπή τού 2017 για τις Culturίστριες -αν και αυτή τη φορά ήταν μόνο η μία, αλλά με την πολύτιμη βοήθεια, ως έκτακτης συμπαραγωγού, της ηθοποιού Τζωρτζίνας Κώνστα- ποδαρικό μάς έκανε ένας άνθρωπος που φέρνει σίγουρα γούρι, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Κώστας Φιλίππογλου.


Αφορμή για τη ραδιοφωνική μας συνάντηση ήταν η παράσταση «Μαύρο Χιόνι, το ημερολόγιο ενός μακαρίτη», την οποία σκηνοθετεί, καθώς επίσης συμμετέχει και ως ηθοποιός. Πρόκειται για το ημιτελές έργο του Μιχαήλ Μπουλγκάκωφ, τη θεατρική διασκευή του οποίου έχει κάνει μαζί με τη Δήμητρα Κονδυλάκη και παρουσιάζεται στο θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι).


Μετά από διάλειμμα ενός χρόνου από το θέατρο, κατά τη διάρκεια του οποίου ασχολήθηκε κυρίως με το παιδαγωγικό κομμάτι και τα εργαστήρια που έχει ξεκινήσει, επιστρέφει με μια μαύρη κωμωδία.

Ένα έργο δύο αντίθετων κόσμων, της μοναξιάς και απογοήτευσης του δημιουργού-συγγραφέα και της γκροτέσκας αισθητικής, ενέργειας και σουρεαλισμού των ανθρώπων του Ανεξάρτητου Θεάτρου της Μόσχας, που ισορροπούν με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο.


*Η παράσταση θα παίζεται μέχρι 29/1, Κυριακή έως Τετάρτη, ενώ από τον Φεβρουάριο και μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, μόνο Τετάρτη και Κυριακή.


Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την απολαυστική συνέντευξη εδώ.

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page