top of page

«Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν» και «72 ώρες»: Ο φαύλος κύκλος των ανθρώπινων σχέσεων που ισορ


Τη Δευτέρα 19/12, αποχαιρετήσαμε ραδιοφωνικά το 2016 στις Culturίστριες με δύο παραστάσεις για τον λαβύρινθο και τον τραγέλαφο των ανθρώπινων σχέσεων.

Την πρώτη ώρα, φιλοξενήσαμε την Αλεξάνδρα Παντελάκη και την Ειρήνη Μακρή, οι οποίες μας μίλησαν για την παράσταση «Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν» του Κλαούντιο Τολκατσίρ, σε σκηνοθεσία της Μαριτίνας Πάσσαρη, που παρουσιάζεται Δευτέρα και Τρίτη στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας (μέχρι 10/1).


Μια οικογένεια που ζει στο περιθώριο και προσπαθεί να βρει τρόπους να επιβιώσει. Η γιαγιά είναι ο συνδετικός κρίκος των μελών της οικογένειας, άνθρωποι που φοβούνται, παραβλέπουν όσα τους τρομάζουν, προσπερνούν, αγαπιούνται, αλλά το δείχνουν με τον λάθος τρόπο. Η μητέρα δεν ξέρει πώς να είναι πράγματι μητέρα και η μεγάλη κόρη νιώθει να μην ταιριάζει στην οικογένειά της, αλλά θα είναι πάντα μέλος της. Άνθρωποι που μέσα στη σκληρότητα της ζωής, επιβιώνουν όπως μπορούν, χωρίς, ωστόσο, να αφήνουν τη χαρά και την ίδια τη ζωή να περνά αδιάφορα.


Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.


Τη δεύτερη ώρα, η Αστερόπη Λαζαρίδου μάς χάρισε μία πολύ όμορφη ώρα και συζήτηση για το μεγάλο ζήτημα των σχέσεων μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Μαζί με τον Γιώργο Χατζηπαύλου έγραψε το κείμενο για την παράσταση «72 ώρες» που σκηνοθετεί ο Γιάννης Σαρακατσάνης, όπου ένα ζευγάρι, η Μάνια και ο Μάνος, βρίσκονται -πολύ νωρίς στη σχέση τους- σε ένα κομβικό σημείο, να αποφασίσουν αν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πιθανότητα μιας εγκυμοσύνης ή όχι.


Τελικά, γυναίκες και άνδρες είναι από άλλους πλανήτες; Η Αστερόπη απαντά πως ναι, αλλά δεν είναι κακό, ούτε απαραίτητο να καταλαβαινόμαστε, μιας και το μυαλό δημιουργεί, πολλές φορές, περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει.


Οι φόβοι, οι ανασφάλειες και τα ζητήματα των δύο φύλων μέσα στη σχέση ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια των αιώνων ίδια κι έτσι, καταλήξαμε πως υπάρχει κάποιο κατασκευαστικό λάθος, με το οποίο πρέπει να αποδεχθούμε πως θα ζήσουμε.


*Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 9μμ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.


Περισσότερα απ’ όσα ειπώθηκαν, πατώντας εδώ.

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page