top of page

«Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» και «Nordost» στις Culturίστριες


«Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» και «Nordost»: Η αγάπη που δεν αρκεί πάντα και το δίκιο που ξεσπά βίαια, σε μία δίωρη εκπομπή


Τη Δευτέρα 28/11, οι Culturίστριες είχαν ένα δίωρο γεμάτο θέατρο και ενδιαφέροντες συνομιλητές.


Την πρώτη ώρα, φιλοξενήσαμε τις ηθοποιούς Μαρία Καλλιμάνη και Κωνσταντίνα Τάκαλου, οι οποίες πρωταγωνιστούν στην σπονδυλωτή παράσταση «Η Επανένωση της Βόρειας με την Νότια Κορέα» του Ζοέλ Πομμερά, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν.


Μας χάρισαν μία ώρα πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης γύρω από την παράσταση και το θέμα που πραγματεύεται, την αγάπη. Την αγάπη που είναι άπιαστη, που απαιτεί, ζητά αντάλλαγμα, ανταπόκριση, επιβεβαίωση, χώρο, υπόσταση. Την αγάπη που ανάμεσα στους δύο μπορεί να μοιάζει ολότελα διαφορετική, ανάλογα με την οπτική γωνία του εκάστοτε θεατή της. Την αγάπη που, τελικά, είναι πολύ προσωπική υπόθεση... Εραστές, σύζυγοι, οικογένειες, φίλοι, σχέσεις αγάπης λίγο πριν εκπέσουν, σε μια παράσταση που ισορροπεί μεταξύ χιούμορ και σκληρότητας, γέλιου και συγκίνησης, με πολύ επιτυχημένο τρόπο και με πολύ ωραίες ερμηνείες.


Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.


*Η παράσταση παίζεται από Τετάρτη μέχρι και Κυριακή, μέχρι τις 15/1/2017.


Τη δεύτερη ώρα, φιλοξενήσαμε τον Δημήτρη Μακαλιά που σκηνοθετεί την παράσταση «Nordost» στο θέατρο Άβατον και τις δύο από τις τρεις ηθοποιούς που παίζουν, τη Νάντια Δαλκυριάδου και την Αρετή Πασχάλη.

Πρόκειται για ένα έργο-ντοκουμέντο του Τόρστεν Μπουχστάινερ όσον αφορά την εισβολή 42 Τσετσένων αυτονομιστών στο μοσχοβίτικο θέατρο Ντουμπρόβκα το 2002, η οποία εξελίχθηκε σε ομηρία, με τραγική κατάληξη.


Τρεις γυναίκες -μία Τσετσένα «μαύρη χήρα», μία Ρωσίδα όμηρος και μία Λετονή γιατρός- από τρεις διαφορετικές πλευρές αυτής της ιστορίας, μοιράζονται τις μαρτυρίες τους, με ανθρωπιά και ειλικρίνεια, αποδεικνύοντας πως τα όρια σωστού και λάθους, είναι πολλές φορές ζήτημα συνθηκών και καταστάσεων. Η βία, όσο κι αν την καταδικάζουμε, μοιάζει κάποιες φορές μονόδρομος.


Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

*Η παράσταση παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:30μμ, μέχρι τις 6/12.

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page