top of page

«Επανένωση» & «Nordost» στις Culturίστριες


«Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» και «Nordost»: Δύο παραστάσεις σύγχρονων έργων και τέσσερις ηθοποιοί σε μια συζήτηση για όσα μας ενώνουν ή/και μας χωρίζουν


Τη Δευτέρα 28/11, οι Culturίστριες θα κλείσουν τον Νοέμβριο φιλοξενώντας τους συντελεστές από δύο παραστάσεις, την «Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» και το «Nordost».


Στις 6μμ, υποδεχόμαστε τις ηθοποιούς Μαρία Καλλιμάνη και Κωνσταντίνα Τάκαλου από την παράσταση «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» του Ζοέλ Πομμερά, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, που παρουσιάζεται στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν.


Πρόκειται για μία παράσταση με σπονδυλωτές ιστορίες που ως βασικό θέμα έχουν την αγάπη και κυρίως, την απώλεια, τη ματαίωση, την ανεπάρκεια, το τέλος ή την εξαρχής μη ύπαρξη αυτής, με τους εννέα ηθοποιούς επί σκηνής να δίνουν ζωή σε ιστορίες εραστών, συζύγων, οικογενειών, φίλων, άλλες φορές με χιούμορ, άλλες φορές με νοσταλγία και μελαγχολία κι άλλοτε με σκληρότητα. «Η αγάπη δεν υπάρχει. Η αγάπη είναι μια επινόηση. Η αγάπη είναι ένα είδος αρρώστιας που μας κάνει να κάνουμε πράγματα τρελά, επικίνδυνα…»


Τη δεύτερη ώρα, στις 7μμ, η Νάντια Δαλκυριάδου, μία από τις τρεις ηθοποιούς του έργου, και ο Δημήτρης Μακαλιάς, που αναλαμβάνει για πρώτη φορά τον ρόλο του σκηνοθέτη, έρχονται να μας μιλήσουν για την παράσταση «Nordost» που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Άβατον. Ένα έργο-ντοκουμέντο για την εισβολή 42 Τσετσένων στο θέατρο της Ντουμπρόβκα στη Μόσχα τον Οκτώβριο του 2002, απαιτώντας την πλήρη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Τσετσενία, ιδωμένο από τρεις διαφορετικές οπτικές.

Σας περιμένουμε, τη Δευτέρα 28/11, στις 6μμ, για μία συζήτηση για όσα θέλουμε να μας ενώνουν και για εκείνα που παραμένουν αγεφύρωτα.


*Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page