top of page

Η Νατάσα Τριανταφύλλη στις Culturίστριες


«Περιμένοντας τον Γκοντό»: Μια ιστορία προσμονής, ματαιότητας και ανθρώπινης αλήθειας

Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, λίγο πριν ολοκληρωθεί η φετινή ραδιοφωνική σεζόν, φιλοξενήσαμε στις Culturίστριες την σκηνοθέτιδα Νατάσα Τριανταφύλλη, η οποία σκηνοθετεί το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ, στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), Τρίτη με Κυριακή μέχρι τις 31/7.


Πρόκειται για ένα έργο που γράφτηκε το 1948, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από τον Ιρλανδό συγγραφέα. Η Νατάσα δεν έχει καταλήξει για ποιον ακριβώς λόγο θέλησε να το ανεβάσει, διαβάζοντας, ωστόσο, τη βιογραφία του Μπέκετ κατάλαβε πως η αίσθηση κρυπτογράφησης που δίνεται στο έργο, ότι μέσα σ’ αυτά που λέει υπάρχει κάτι άλλο, βασίζεται στον ρόλο που είχε ο ίδιος ο συγγραφέας μαζί με τη σύζυγό του συμμετέχοντας στην αντίσταση στη Γαλλία.


Ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο κείμενο με τη σκέψη πως αφορά τη ματαιότητα και την αναμονή, αλλά τελικά, όπως μας είπε, τα θέματα που θίγονται και αναδεικνύονται, αποδεικνύονται πολύ περισσότερα.

Άνθρωποι που συμβιβάζονται και προσπαθούν να αξιοποιήσουν αυτά που έχουν, αλλά και με την ελπίδα, την βαθιά προσμονή για κάτι καλύτερο που θα έρθει.


Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συζήτησή μας εδώ.

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page