top of page

Η Νατάσα Τριανταφύλλη στις Culturίστριες


«Περιμένοντας τον Godot»: Η Νατάσα Τριανταφύλλη σκηνοθετεί το εμβληματικό έργο του Μπέκετ για 14 μόλις παραστάσεις Τη Δευτέρα 18/7 και συγκεκριμένα, τη δεύτερη ώρα, 7-8μμ, οι Culturίστριες θα φιλοξενήσουν την σκηνοθέτιδα Νατάσα Τριανταφύλλη με αφορμή την παράσταση «Περιμένοντας τον Godot» του Σ. Μπέκετ που παρουσιάζεται από την Πέμπτη 14/7 και για 14 παραστάσεις στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Η Νατάσα Τριανταφύλλη επιστρέφει στον χώρο στον οποίο παρουσίασε την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή το 2013, με ένα τελείως διαφορετικό έργο αυτή τη φορά, το γνωστότερο, ίσως, του Ιρλανδού συγγραφέα. Ο Μπέκετ συνέγραψε το «Περιμένοντας τον Godot» μόλις λίγα χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (το 1948) και παρόλο που θεωρείται ως αυτό που διακρίνεται περισσότερο για το χιούμορ του, πραγματεύεται βαθιά ζητήματα, την αέναη προσμονή, την πίστη στο καλό που πρόκειται να έρθει. Μετά από έναν τόσο καταστροφικό πόλεμο, άλλωστε, μόνο έτσι μπορείς να επιβιώσεις, ελπίζοντας και προσμένοντας την άφιξη του καλού, περνώντας έτσι και στο έργο, αλλά και θέτοντας υπό συζήτηση αν, τελικά, έρθει…

Η προσμονή, ο χρόνος που άλλοτε επιμηκύνεται κι άλλοτε μας ξεφεύγει, η ελπίδα, η πίστη, η επιμονή, η υπομονή και το μη-κοσμικό, με την έννοια της αποκοπής από ό,τι θεωρείται κοσμικό, θίγονται μέσα στο σουρεαλιστικό μπεκετικό σύμπαν.

Συντονιστείτε τη Δευτέρα 18/7, από τις 6μμ, γιατί έχουμε να πούμε πολλά! *Στα μικρόφωνα, όπως πάντα η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page