top of page

Η Ιόλη Ανδρεάδη στις Culturίστριες


Young Lear: Μια ελεύθερη διασκευή του σαιξπηρικού δράματος δια χειρός Ιόλης Ανδρεάδη και Άρη Ασπρούλη Τη Δευτέρα 11/07, στις 6:00 μμ, η νεαρή σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη μάς επισκέπτεται για μια ραδιοφωνική συνέντευξη που θα αφορά στην παράσταση "Young Lear", η οποία και θα παιχτεί στο πλαίσιο τού Φεστιβάλ Αθηνών στις 17-18 Ιουλίου.


Βασισμένοι στην ιστορία του "Βασιλιά Ληρ", η Ιόλη Ανδρεάδη και ο Άρης Ασπρούλης συνθέτουν από κοινού μια ελεύθερη διασκευή τού σαιξπηρικού δράματος κατά την οποία πέντε αδέρφια βρίσκονται στον προθάλαμο της αίθουσας χειρουργικών επεμβάσεων. Μέσα σε κλίμα αμηχανίας και αγωνίας περιμένουν να υποβληθεί ο πατέρας τους σε μια εξαιρετικά σοβαρή επέμβαση μέχρι που ο πρώτος γιος παίρνει το λόγο και σταδιακά ξεσπούν μεγάλες εντάσεις μεταξύ τους.


Μέσα από την συγκεκριμένη παράσταση γεννώνται ερωτήματα που διαχρονικά μας απασχολούν, όπως οι οικογενειακοί δεσμοί και οι συγκρούσεις μεταξύ των μελών μιας οικογένειας, τα βάρη που φέρουμε χωρίς να είναι δικά μας, αλλά και το αρχέτυπο μοντέλο που επινοούμε για τους προγόνους μας. Για όλα αυτά, όπως και για τη διπλή αφήγηση που εφαρμόζεται, θα μιλήσουμε αυτή τη Δευτέρα με την Ιόλη Ανδρεάδη. *Στα μικρόφωνα οι Παναγιώτα Κοντοδήμα και η Κλεοπάτρα Γκατζάνη.

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page