top of page

Culturίστριες: Επιστροφή στον αέρα!


Χορός και χώρες, άνθρωποι εν κινήσει, που διαπραγματεύονται, ελπίζουν, πιστεύουν ή καταρρίπτουν ουτοπίες Την Δευτέρα 25/4, στις 6μμ, οι Culturίστριες επανέρχονται μετά από ένα γενναίο χρονικό διάστημα και γι’ αυτό, η εκπομπή θα είναι πλούσια και άκρως ενδιαφέρουσα.

Την πρώτη ώρα, μιλάμε με τη νεαρή χορογράφο Εύη Σούλη με αφορμή την παράσταση χορού «Beyond Collapse» που θα παρουσιαστεί στις 25, 26 και 27 Απριλίου στο Σύγχρονο Θέατρο. «Εναλλασσόμενα εύθραυστες οριακές καταστάσεις σε μια πορεία με καταρρεύσεις και ανοικοδομήσεις, με τη λαχτάρα για μια βαθιά ανάσα λύτρωσης» και καταλήγει να θέτει ένα καίριο ερώτημα: «Μήπως, τελικά, η ουτοπία είναι μόνο μια ανάσα;»

Στις 7μμ, αφήνουμε τον χώρο της τέχνης και μιλάμε για ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, αυτό των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, με εκπροσώπους από τον Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων (https://www.sma-athens.org/). Ο ξενώνας του Συλλόγου λειτουργεί από το 1925, διαθέτει 17 θέσεις και αποτελεί έργο του οποίου ιδρυτικό μέλος ήταν ο Εμμανουήλ Μπενάκης. Με την έκταση που έχει πάρει το προσφυγικό ζήτημα, οι ανάγκες που καλούνται να καλύψουν έχουν αυξηθεί δραματικά. Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 25/4, στις 6μμ, για μια εκπομπή γεμάτη νόημα και ουσία! Καλώς να ξαναβρεθούμε! *Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page