top of page

A Woman's Touch


«Άρωμα γυναίκας» θα κατακλύσει το Radio Reboot!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οι παραγωγοί του Radio Reboot «στρώνουν» τις εκπομπές τους με τριαντάφυλλα και αφιερώνουν την προσεχή εβδομάδα στη γυναίκα δημιουργό και όχι μόνο. Η γυναίκα που ισορροπεί ανάμεσα στους πολλαπλούς ρόλους και στις προσδοκίες της, που διαρκώς διεκδικεί τη θέση της στην κοινωνία και τη φωνή της στην πολιτική, που καταπιάνεται με τις τέχνες και αφήνει το στίγμα της προσωπικότητάς της στο χώρο του πολιτισμού, περνώντας από το θέατρο, τη μουσική, το χορό, το τραγούδι, τη λογοτεχνία και τα εικαστικά, θα είναι το θέμα των ραδιοφωνικών μας συζητήσεων, αρχής γενομένης από την Κυριακή 8/3. Ο κύκλος θα κλείσει το Σάββατο 14/3, έχοντας στο κέντρο του ενδιαφέροντος τη γυναίκα που ζει, συμμετέχει και δημιουργεί σε όλες τις γωνιές του κόσμου, τη γυναίκα «δημιουργό της ζωής».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΚΥΡΙΑΚΗ 8/3



Αμυγδαλοτσακίσματα, 17:00-19:00


Τα Αμυγδαλοτσακίσματα της Κυριακής 8/3 είναι αφιερωμένα στις γυναίκες. Μια βόλτα με τις γυναίκες μουσικούς του κόσμου και τις ιστορίες που μας λένε οι ζωές, αλλά και τα τραγούδια τους!



Hoodoo You Love, 19:00-21:00


Το πρώτο μισό της εκπομπής Hoodoo You Love είναι αφιερωμένο σε γυναίκες δημιουργούς, οι οποίες είτε έγραψαν είτε τραγούδησαν είτε έπαιξαν rock -και όχι μόνο!- κομμάτια, αγαπήθηκαν εξίσου από το κοινό! Στο δεύτερο μισό έχουν την "τιμητική" τους διάσημες ή άσημες γυναίκες, οι οποίες μετουσιώθηκαν σε μούσες δημιουργικής έμπνευσης και χάρισαν το όνομά τους σε πολλά κομμάτια!



ΔΕΥΤΕΡΑ 9/3




Δύο γυναίκες μάς βάζουν στο «Χορό Ξανά» και στο κέντρο έχουν πάντα… τη γυναίκα


Τη Δευτέρα 9/3, την επομένη της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 6 μ.μ., υποδεχόμαστε δύο γυναίκες με πολλούς ρόλους -ηθοποιοί, χορεύτριες, σκηνοθέτιδες- που ισορροπούν με χάρη και δεξιοτεχνία στις πουέντ και τα όνειρά τους. Η Γιούλα Μπούνταλη συνέλαβε την ιδέα, έγραψε το κείμενο και σκηνοθετεί έξι πρώην χορεύτριες στην περφόρμανς «Χορός Ξανά» που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Bios και η Ευγενία Δελιαλή είναι η βοηθός σκηνοθέτη της παράστασης, οι οποίες θα μας μιλήσουν γι’ αυτή την ιδιαίτερη δουλειά. Οι Culturίστριες αγαπούν τις γυναίκες, όχι μόνο γιατί είναι και οι ίδιες, αλλά γιατί η γυναίκα είναι ένα αξιοθαύμαστο πλάσμα. Καταφέρνει να ισορροπεί σε εκ διαμέτρου αντίθετους ρόλους, ανταποκρίνεται με θαυμαστό τρόπο στις προσδοκίες που έχει εκείνη, αλλά και οι άλλοι από αυτήν και τέλος, διαψεύδει τις Κασσάνδρες σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο που έχει συνηθίσει να τρέφεται από αυτές.


Για τις γυναίκες, λοιπόν, θα μιλήσουμε αυτή τη Δευτέρα. Σας περιμένουμε στις 6 μ.μ.!


*Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.



True Monday, 22:00-23:00


Αυτή τη Δευτέρα (9/3, 22.00-23.00) και με αφορμή την γιορτή της γυναίκας, το True Monday κάνει αφιέρωμα στη Sade ,τη σπουδαία κυρία της Smooth Jazz σκηνής. Μια ώρα γεμάτη με τραγούδια από τη σπουδαία πορεία της μέχρι σήμερα, αλλά και αναφορές σε σπάνιες πτυχές της ζωής της. Οι φήμες λένε ότι δεν αποκλείεται να την δούμε και στην χώρα μας! Λέτε το αφιέρωμα να προβεί προφητικό;




ΤΡΙΤΗ 10/3

Prima Vista, 18:00-20:00

Αυτή την εβδομάδα η Prima Vista στρέφει το βλέμμα της στις απανταχού μεγάλες κυρίες και μικρές κοπέλες του μουσικού στερεώματος, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας! Από την Aretha Franklin στην Λένα Πλάτωνος σε ένα απολαυστικό δίωρο! Τραγουδίστριες, κιθαρίστρες, μπασίστριες και πολλές άλλες στον αέρα του Radio Reboot!

Συντονίσου, Τρίτη, στις 18.00 στο www.radioreboot.gr!



ΤΕΤΑΡΤΗ 11/3



Προβοκάζ, 18:00-20:00


Ημέρα της γυναίκας. Τις γυναίκες τις γιορτάζουμε κάθε μέρα. Πόσα κλισέ να αντέξει κανείς; Το Προβοκάζ πέφτει στα γόνατά του, αναρωτιέται για το ειδεχθές φαλλοκρατικό του προσωπείο, στέλνει γράμματα στο γυναικείο του χαρακτήρα και εξιλεώνεται με ένα μουσικό αφιέρωμα στις γυναίκες δημιουργούς. Λες κι αυτό θα το σώσει. Την Τετάρτη 11/3, στις 18:00.



Beerατεία, 20:00-22:00


Στο μυαλό της Beerατείας, το skate είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το punk rock. Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια της εβδομάδας-αφιέρωμα στη γυναίκα "Α Woman's Touch" του Radio Reboot, η Beerατεία προσκαλεί 2 κοπέλες skaters για να μας μιλήσουν και να μας αποδείξουν ότι το skate δεν είναι μόνο αντρική υπόθεση. Αυτή την Τετάρτη, στις 20.00 στο Radio Reboot.



Teenage Kicks, 22:00-00:00


Η πατριαρχία, σαν αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος δεν θα μπορούσε να αφήσει το ροκ εν ρολλ ανεπηρέαστο. Ειδικά σε κάποιες περιόδους ή υποομάδες, όπου χάνει την επαναστατικότητά του, πολλές φορές βλέπουμε αυτούσια την αναπαραγωγή των αντιδραστικών στερεοτύπων του σεξισμού, του μάτσο ροκ σταρ, της πόζας, της αντίληψης του ‘ασθενούς φύλου’ (sic). Στεκόμενοι απέναντι σε όλα αυτά, θα παρουσιάσουμε ένα δίωρο γεμάτο μουσικές από γυναίκες που όρθωσαν το ανάστημά τους ενάντια στην αντρική κυριαρχία, οδηγούμενες πάντα απ’ το τσαγανό τους, την ψυχή τους και την ανάγκη έκφρασης της διαφορετικότητας τους.



ΠΕΜΠΤΗ 12/3




Με αφορμή τη θεματική εβδομάδα "A Woman's Touch", το Εκτός θα φιλοξενήσει τη νέα εικαστικό Εύη Ρουμάνη. Στη διάρκεια της εκπομπής θα γνωρίσουμε το έργο της και θα συνομιλήσουμε για την κοινωνική διάσταση των εικόνων, για τον τρόπο με τον οποίο η καλλιτεχνική δημιουργία αντιτίθεται σε προκαταλήψεις, στερεότυπα και επιβεβλημένες κανονικότητες, για τη ζωή στην τέχνη και για την τέχνη στη ζωή.



Creeponi Sessions, 19:00-21:00


Το Creeponi Sessions θα μιλήσει για τις γυναίκες της μουσικής. Τι κάνουν εκεί και πώς στέκονται. Ποιοι τις ενέπνευσαν και ποιοι άνδρες τις εξύψωσαν όσο κανείς άλλος. Πώς χαρακτηρίζει το φύλο τη μουσική και τα τραγούδια.



Η Σκύλλα και η Χάρυβδη, 21:00-23:00

Η παρουσία του γυναικείου φύλoυ στον σκληρό ήχο. Σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, όπου το αρσενικό οφείλει και επιβάλλεται να είναι άγριο, το θηλυκό καταφέρνει να επιβιώσει και να δημιουργήσει είτε σαν χαδιάρα γατούλα είτε σαν λυσσασμένη τίγρη. A woman's touch in metal music! Αυτήν την Πέμπτη, στην εκπομπή Η Σκύλλα και η Χάρυβδη.



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/3



Zion Train, 23:00-00:00


Mε αφορμή τη γιορτή της γυναίκας στο Ζion Train αυτής της εβδομάδας οι γυναίκες έχουν τη τιμητική τους! Γυναικείες φωνές σε rocksteady, roots και dub μουσικές μας αποδεικνύουν ότι και στη μουσική women can do better!

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/3

Todo Recto, 19:00-21:00

Άγριες τύπισσες κι ευαίσθητα κορίτσια όλων των χωρών ενωθείτε! Το Σάββατο, εντός του πολυσυλλεκτικού, γεμάτου συνιστώσες, μπλοκ του Todo Recto: πάνκισσες επιθετικές σαν τον χειρότερο καρκίνο, νεράιδες απαλές σαν νουτέλλα, μεταφεμινίστριες καλλιεργημένες σαν χασισοχώραφο στην Ηλεία, και μεταλλούδες σκληρές σαν ατσαλένιες πεταλούδες, θα ισοπεδώσουν τα στερεότυπα και θα αναδείξουν την πολύπλευρη φύση του ανθρώπινου ψυχικού φάσματος.

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page