top of page

Αυλαία… με Κερασία Σαμαρά

Φινάλε… με Κερασία Σαμαρά

Το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 η εκπομπή «Πανόραμα στα media» αποχαιρέτησε τους ακροατές και φίλους της μετά από τρεις επιτυχημένες ραδιοφωνικές σεζόν. Η αυλαία της εκπομπής «έπεσε» με καλεσμένη στο studio του Radio Reboot την ηθοποιό Κερασία Σαμαρά.

Η Κερασία Σαμαρά αυτή τη περίοδο σκηνοθετεί αλλά και πρωταγωνιστεί στο έργο του Ευριπίδη «Ιφιγένεια Εν Ταύροις». Η παράσταση, κρατά ανέγγιχτο το κείμενο του Ευριπίδη και τοποθετεί τη δράση του έργου, αντί της Ταυρίδας, στα προπύλαια του Άδη, στο μεταίχμιο μεταξύ ζωής και θανάτου, μεταξύ λογικής και παραφροσύνης, μνήμης και λήθης. Η ζοφερή χώρα της θυσίας και του αίματος θυμίζει τον κόσμο της ρηγματωμένης πίστης του σημερινού ανθρώπου. Καίρια πρόταση για την ένταξη του έργου στη μεταφυσική του ατμόσφαιρα, αποτελεί η σύνδεση και η παράλληλη εξέλιξή του με το κορυφαίο ποίημα του Ανδρέα Κάλβου «ΩΔΗ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ», που πραγματεύεται με τη μοναδική γλωσσική του ταυτότητα ένα αντίστοιχο συμβολικό όραμα θριαμβευτικής νίκης κατά του Θανάτου.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί αρχικά στο 23ο φεστιβάλ στη σκιά των βράχων 2014 στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στις 21 Ιουλίου 2014. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στο 24ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας (16/8) και στις 2 Σεπτεμβρίου θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής».

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη νέα θεατρική δουλειά της Κερασίας Σαμαρά αλλά και για την ίδια φυσικά, μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο: «Φινάλε… με Κερασία Σαμαρά @ Πανόραμα στα media» Φινάλε... με Κερασία Σαμαρά @ Πανόραμα στα media

Καλό καλοκαίρι!

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page