top of page

«Ο φασισμός δεν ξέρει να χορεύει, δεν έχει χρώματα και δεν τραγουδάει» Με αφορμή την “Αντιφασιστική

Tο πρώτο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός» είναι γεγονός. Το Φεστιβάλ αποτελεί πρωτοβουλία καλλιτεχνών που στόχο έχουν να δράσουν ενάντια στον βίαιο εκφασισμό της κοινωνίας. Διεξάγεται από τις 13 Μαρτίου και θα διαρκέσει ως τις 23 του μήνα, ξεκινώντας καθημερινά στις 16.00. Όπως οι ίδιοι οι καλλιτέχνες αναφέρουν, το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ, ευελπιστεί να συνενώσει περισσότερες ομάδες στο μέλλον και να γίνει ακόμη πιο συλλογικό.


Το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα, performances, συναυλίες, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους και συντονισμένες συζητήσεις. Οι δραστηριότητες διεξάγονται στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ και στον δημόσιο χώρο της Αθήνας.


Την Τρίτη 18 Μαρτίου, στις 20:00 και στην εκπομπή Aphasia, θα έχουμε στη παρέα μας δύο μέλη από την διοργανωτική ομάδα του φεστιβάλ αλλά και μέλη του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου «Εμπρός» για να μας μιλήσουν για τη πρωτοβουλία αυτή, για την ανταπόκριση του κόσμου και για το αν εν τέλει το φεστιβάλ αυτό πετυχαίνει το σκοπό του.


Στα μέσα της διαδρομής που διανύει αυτή την εβδομάδα ο σταθμός, οι Aphasia προβάλλουν την τέχνη ως ένα από τα όπλα ενάντια στο φασισμό.


Στα μικρόφωνα οι Αθηνά Ζώτου, Ναταλία Λιάκουρη και η Ερμιόνη Ζώτου

archive

 

1/2014 - 7/2017

Search By Date
bottom of page